Mind

‘Volgende blog online’
23-02-2020

‘Stay inside’
26-01-2020

Januari wordt veelal als kil en somber ervaren. De gezellige dagen zijn voorbij, buiten is het tegenwoordig guurder dan in december en je huis oogt kaal zonder boom. De kou houdt nog even aan en over het algemeen zijn de dagen nog donker als je de deur uitgaat en weer thuis komt. Als de sneeuw nog eens zou vallen -en blijven liggen- zoals in de 80’er jaren, dan zou ik zeggen: ‘Ga lekker naar buiten!’ Warm aankleden, slee mee en eropuit. De koude wind op je wangen voelen, de sneeuw onder je schoenen horen kraken en beseffen dat we in Nederland toch maar mooi 4 seizoenen hebben. Het zijn in ieder geval mooie herinneringen.
Om nu de sfeer toch een beetje vast te houden, haal ik altijd wel iets weg uit de woonkamer bij het zetten van de boom; denk aan een grotere lamp, een plant of een tafeltje. Als de boom de deur uit gaat, kan ik de lege plaats opvullen. Het kerst(bloem)stuk wordt vervangen door een mooie verse bos bloemen. Een kleine voorjaarsschoonmaak en als de ruimte het toelaat, net een andere opstelling. De geurkaarsen blijven aan. Wordt het buiten kouder, dan de verwarming iets hoger.
Gelukkig merk je dat de dagen langzaamaan lichter worden, soms al met een heldere lucht en de zon. Op naar het voorjaar!

‘Cosy moments’
29-12-2019

De koude winterse dagen zijn aangebroken. Tijd om binnen extra gezelligheid aan te brengen in het interieur: sfeer, kleur, geur en geluid. Velen hebben de sfeer begin december aangebracht met een boom. Klein, groot, kunst of echt; de boom is gedurende de wintermaanden de eyecatcher in huis. Honderden lampjes, slingers, ballen, ornamentjes in gevarieerde kleuren en de piek maken de boom jouw boom. Stem de decoratie in de boom af op de kleuren van je interieur om eenheid te creëren of kies juist voor iets anders om de boom te laten spreken en jouw sfeer voor dit seizoen te bepalen. Eigenlijk kan het met een boom naar ‘eigen inzicht’ niet fout zijn. Extra kussens en een lekkere plaid op de bank nodigen uit voor gezellige avonden samen. Voor de tv, lekker met een boek of een goed gesprek. Kortom: tijd voor elkaar. Wat ik ook altijd fijn vind deze maanden zijn de geurkaarsen. Een warme, diepe geur die je huis je thuis maakt. Ook extra theelichtjes benadrukken de warme sfeer deze dagen. En dan niet te vergeten; de muziek. Met de kerst mogen de kerstnummers wat mij betreft niet ontbreken. Vanaf medio november klinkt deze bij ons thuis dan ook al met regelmaat uit de speakers. Na de kerst beland je bijna vanzelf in de Top 2000; herinneringen ophalen en langzaamaan aftellen naar het nieuwe jaar!

Scroll to top