Mind

‘New blog online
27-09-2020

‘Holiday!
29-08-2020

‘New stuff
29-07-2020

M’n schoonzus heeft een super leuk kastje; zo’n gezellige ‘meidenkast’ in oud roze. Een mooi object om te hebben. Ook al heb je het wellicht niet nodig, het staat gewoon mooi. Aparte en warme kleur, leuke details; het ademt sfeer. Als we daar zijn denk ik vaker ‘die kast is wat voor ons…’ niet dat we ‘m nodig hebben. Gelukkig ebt de gedachte dan ook weer weg.
Guess what: per toeval komt ter sprake dat ze een nieuwe kast krijgen. Lastig, voor mij dan.
Snel bedenk ik mogelijkheden voor de kast; boven, op de slaapkamer, in de woonkamer of … Hmm, eigenlijk hebben we geen plek. Maar stel het buikkastje van beneden naar boven, boven kunnen de 2 open kastjes in de verkoop en dan hebben we plek in de woonkamer. Het biedt net wat extra ruimte, het past mooi bij het roze tafeltje dat we al hebben. Het brengt meer evenwicht in de sfeer in het interieur van mijn partner en mij. Genoeg redenen dus!
Een week later staat hij dan in de woonkamer, wat kan ik blij zijn met die ‘kleine’ verandering. Het staat goed en past mooi in het geheel. Alle kastjes doorgeschoven zoals gepland en het is weer opgeruimd.
Ook al is de kast hoger en breder (niet dieper) dan het buikkastje. Toch oogt het optisch niet voller. Bovenop kunnen iets meer accessoires gecentreerd worden, het biedt ruimte voor de losse spullen die nog geen plek hadden en die je toch vaak nodig hebt.
Het is een eye catcher in huis!

‘Right now!
30-06-2020

Herken je dat? Je hebt een idee en wil direct aan de slag; het liefst moet het vandaag nog klaar. Dat had ik afgelopen maand. Ik kreeg plots het idee om m’n werkkamer om te gooien. En dan niet alleen de meubels naar een andere kamer, maar uiteraard ook een nieuwe kleur op de muren.
Ik dacht aan oud groen. Sta ik op de verfafdeling wordt het toch de kleur van een flamingo 🙂 Er zijn zoveel kleuren die ik mooi vind dat het lastig kiezen is. De kamers in mijn huis hebben dan ook verschillende kleuren en sferen gehad.
Voor de muur wordt veelal ‘mat’ gekozen, helaas was deze op. Het alternatief was ‘zijdeglans’. Hmm… op zich vind ik glans altijd wel wat hebben en dat in combinatie met roze. Top!
Dan de hoeveelheid verf. Tip: neem een liter of 2 extra. Ik was optimistisch, maar kwam snel tot de conclusie dat ik toch net niet genoeg had. Dus helaas niet op 1 dag klaar. Al had ik het schilderwerk af; dan moeten de lampen nog omgehangen worden, spullen eerst aan de kant gezet en dan op de nieuwe plek, gordijnen wassen en strijken… Maar het is af! Nieuw bureau erin, bijpassende gordijnen en een frisse kleur op de muur! De komende tijd kan de kamer er weer tegen.

‘Inside out
31-05-2020

Heel even neem ik je mee naar de blog van februari waar ik het had over ‘binnen-buiten’.
Afgelopen week zat ik even buiten in de pauze met een boek, een kop koffie en m’n benen in de zon. Wat een rust… Het groen, opkomende bloemen -al veel klaprozen- en het gekletter van de vijver bij de buren.
De kussens in de bank, bloemen op tafel -ook buiten ja- en een lichte wind door m’n haar. Naast het boek dat ik las, liet ik ook even m’n gedachten gaan over de tuin. ‘Hoe kunnen we deze nog aankleden om de gezelligheid te vergroten?’ Want zoals ik eerder schreef is buiten je tweede binnen. Vooral in de zomermaanden.
Matchende kussens op de loungebank en op de bank aan tafel, bloemen in de vaas, sfeerlichtjes in de bomen en hier en daar wat accessoires.
Even m’n ogen dicht en ik heb nagenoeg het vakantie gevoel; in de tuin.
En ohja, niet onbelangrijk: de basis, de tuin! Hier heb ik gelukkig m’n vader voor. Wat groeit wanneer, welk groen is blijvend groen en welk groen niet? Wat houdt van de zon en welk gewas geeft de voorkeur aan de schaduw? Wat volgt elkaar op in groei en bloei? Welke soorten vullen elkaar aan?
Dat is toch een heel ander vakmanschap. Net als het snoeien om alles in vorm te houden, ook dan bel ik m’n vader voor advies.
Want als de basis, de tuin, niet mooi en in verhouding is; kan ik decoreren wat ik wil, maar de ‘setting’ ontbreekt.
Ik probeer het af en toe wel. Dan denk ik “oh, een leuke, kleurige plant” en twee weken later heeft hij het in de grond, in de schaduw niet gered…
Interesse gewekt? Check: robvanderlindentuinadvies.nl

‘Small things
27-04-2020

Wat maakt je interieur nu compleet en af? Het zit hem in de kleine dingen en de afwerking; het detail. In de hal hebben we de meterkast en de vloerverwarming. Deze zijn met zeer eenvoudige, maar nette kasten weg gewerkt. Met simpele knopjes kun je de kasten openen. We hebben overwogen om de kasten in zijn geheel te vervangen. Maar zou het dan niet te donker worden in de hal? Wegen kosten en inspanning op tegen het resultaat?
Om toch een verandering in gang te zetten zijn we begonnen met het vervangen van de knopjes door sfeervolle, leuke en aanwezige knoppen. Alleen dat al doorbrak het kille van de bestaande kasten. Als ik dan bezig ben, wil ik het ook afmaken. Dus naar een erg sfeervolle zaak met alleen maar hout in alle soorten en maten gegaan. Tevens hebben ze ook accessoires en genoeg te kijken. Daar hebben we een leuke, kleine partij hout op de kop getikt voor de bovenbladen van de kastjes. Eenmaal thuis alles goed uitgemeten en op maat gezaagd en vast getimmerd. Echt een leuk resultaat!
Maar dan hebben we nog een radiator… niet echt mooi. Een plaatradiator van redelijk formaat. Van één kant denk ik, hij kan weg. Maar toch, met de koudere winters, je weet maar nooit. Ook voor de radiator is er een ideale oplossing, gewoon te bestellen via internet. Goede prijs/ kwaliteit verhouding en met een erg mooi resultaat! Ok, nu zijn dit een aantal dingen direct bij elkaar. Echter heeft elk klein onder deel impact op de hal gehad.
Ook het schilderwerk dat je net even ‘af’ maakt daar waar dat niet was kan al een groots verschil maken. Het zit hem vaak in die kleine dingen!

‘No words’
29-03-2020

Wat later dan gepland deze maand; ik had even geen woorden voor mijn blog. Maar nog meer het feit de vraag: “Welke meerwaarde heeft mijn blog in deze bizarre tijd?”.
Is interieur en alles wat daar bij komt kijken nu zo belangrijk, met alles wat er speelt in de wereld. Onmacht, zieken en zelfs de grote hoeveelheid mensen die overlijden. Ik heb er geen woorden voor. Het enige dat ik denk ‘de natuur leert ons nu een heel duidelijke les’.
Toch even kort het interieur dat juist nu zo belangrijk is. De vele dagen, weken en wie weet maanden die we thuis zitten. Dan is het wel zo fijn om je ook thuis te voelen. Er voor te zorgen dat de muren niet op je af komen en de gezelligheid in huis blijft.
Hoe jammer het ook is dat de geplande uitjes, festivals en met dit weer een terrasje pakken er niet inzitten; buig ik het om tot iets positiefs. Juist nu heb ik de tijd om die kleine klusjes die al veel te lang liggen op te pakken. Denk aan de plinten aflakken, klein schilderwerk dat net ‘het puntje op de i is’ en ook de grote voorjaarsschoonmaak.
Even zag ik er tegen op, maar omdat ik nu fulltime thuis zit, is het oh zo fijn dat die kleine dingen gedaan zijn.
Hoe vervelend, hard of cru de tijd nu ook is: maak je huis jouw thuis!

‘Rainy day’
29-02-2020

Nouja ‘day’…; ‘month’. Oh bah, vorige maand nog licht optimistisch, maar helaas zet de regen door. Regen en kou, buiten vermijden zou ik haast zeggen. Juist goed toch, zo vanuit het oogpunt van een interieur stylist? Zeker! Er is niks zo fijn als thuis, maar buiten betrekken bij je interieur is ook lekker. Het biedt net die extra dimensie.
Een balkon, een patio of een ruime tuin op het zuiden. Van allemaal is iets moois te maken. Ik houd van groen en bloemen. Nu de kou niet heeft doorgezet, komen de hortensia’s weer tot leven; fris, helder groen. In de zomer weer de mooie en kleurige bloemen. Helaas zie ik de helleborus niet meer terug. Als de ijsheiligen geweest zijn, een nieuwe planten! Wat het hele jaar diep en warm groen is, is de klimop. Een mooie plant als basis naar mijn idee.
Dit jaar eens een andere opstelling gekozen. De loungeset gehalveerd en een tafel met stoelen erin. De robuste tafel staat in het verlengde van de tafel binnen. Straks met de deuren open geeft dit van binnen naar buiten die extra dimensie. Gezellige windlichten op de tafel en lichtjes in de bomen die straks hun blad ook weer krijgen.
Heb je iets minder ruimte, creëer in ieder geval een lekkere plek om te zitten voor twee. In de ochtend even genieten van een kop koffie en op een vroege zomeravond een glas wijn; hopelijk met de zonnestralen op je gezicht. Afhankelijk van je smaak: diverse bloemen en planten door elkaar of juist één soort voor eenheid en rust. En ook op het balkon past klimop; in een smalle bak mooi omhoog voor extra groen. Een groot windlicht in de hoek en genieten maar van binnen-buiten.

‘Stay inside’
26-01-2020

Januari wordt veelal als kil en somber ervaren. De gezellige dagen zijn voorbij, buiten is het tegenwoordig guurder dan in december en je huis oogt kaal zonder boom. De kou houdt nog even aan en over het algemeen zijn de dagen nog donker als je de deur uitgaat en weer thuis komt. Als de sneeuw nog eens zou vallen -en blijven liggen- zoals in de 80’er jaren, dan zou ik zeggen: ‘Ga lekker naar buiten!’ Warm aankleden, slee mee en eropuit. De koude wind op je wangen voelen, de sneeuw onder je schoenen horen kraken en beseffen dat we in Nederland toch maar mooi 4 seizoenen hebben. Het zijn in ieder geval mooie herinneringen.
Om nu de sfeer toch een beetje vast te houden, haal ik altijd wel iets weg uit de woonkamer bij het zetten van de boom; denk aan een grotere lamp, een plant of een tafeltje. Als de boom de deur uit gaat, kan ik de lege plaats opvullen. Het kerst(bloem)stuk wordt vervangen door een mooie verse bos bloemen. Een kleine voorjaarsschoonmaak en als de ruimte het toelaat, net een andere opstelling. De geurkaarsen blijven aan. Wordt het buiten kouder, dan de verwarming iets hoger.
Gelukkig merk je dat de dagen langzaamaan lichter worden, soms al met een heldere lucht en de zon. Op naar het voorjaar!

‘Cosy moments’
29-12-2019

De koude winterse dagen zijn aangebroken. Tijd om binnen extra gezelligheid aan te brengen in het interieur: sfeer, kleur, geur en geluid. Velen hebben de sfeer begin december aangebracht met een boom. Klein, groot, kunst of echt; de boom is gedurende de wintermaanden de eyecatcher in huis. Honderden lampjes, slingers, ballen, ornamentjes in gevarieerde kleuren en de piek maken de boom jouw boom. Stem de decoratie in de boom af op de kleuren van je interieur om eenheid te creëren of kies juist voor iets anders om de boom te laten spreken en jouw sfeer voor dit seizoen te bepalen. Eigenlijk kan het met een boom naar ‘eigen inzicht’ niet fout zijn. Extra kussens en een lekkere plaid op de bank nodigen uit voor gezellige avonden samen. Voor de tv, lekker met een boek of een goed gesprek. Kortom: tijd voor elkaar. Wat ik ook altijd fijn vind deze maanden zijn de geurkaarsen. Een warme, diepe geur die je huis je thuis maakt (‘Cosy moment’ van Kneipp vind ik een echte aanrader). Ook extra theelichtjes benadrukken de warme sfeer deze dagen. En dan niet te vergeten; de muziek. Met de kerst mogen de kerstnummers wat mij betreft niet ontbreken. Vanaf medio november klinken deze bij ons thuis dan ook al met regelmaat uit de speakers. Na de kerst beland je bijna vanzelf in de Top 2000; herinneringen ophalen en langzaamaan aftellen naar het nieuwe jaar!

Scroll to top