Mind

‘Nieuwe blog online’
29-03-2020

‘Rainy day’
29-02-2020

Nouja ‘day’…; ‘month’. Oh bah, vorige maand nog licht optimistisch, maar helaas zet de regen door. Regen en kou, buiten vermijden zou ik haast zeggen. Juist goed toch, zo vanuit het oogpunt van een interieur stylist? Zeker! Er is niks zo fijn als thuis, maar buiten betrekken bij je interieur is ook lekker. Het biedt net die extra dimensie.
Een balkon, een patio of een ruime tuin op het zuiden. Van allemaal is iets moois te maken. Ik houd van groen en bloemen. Nu de kou niet heeft doorgezet, komen de hortensia’s weer tot leven; fris en helder groen en in de zomer weer de mooie en kleurige bloemen. Helaas zie ik de helleborus niet meer terug. Als de ijsheiligen geweest zijn, een nieuwe planten! Wat het hele jaar diep en warm groen is, is de klimop. Een mooie plant als basis naar mijn idee.
Dit jaar eens een andere opstelling gekozen. De loungeset gehalveerd en een tafel met stoelen erin. De robuste tafel staat in het verlengde van de tafel binnen. Straks met de deuren open geeft dit van binnen naar buiten die extra dimensie. Gezellige windlichten op de tafel en lichtjes in de bomen die straks hun blad ook weer krijgen.
Heb je iets minder ruimte, creëer in ieder geval een lekkere plek om te zitten voor twee. In de ochtend even genieten van een kop koffie en op een vroege zomeravond een glas wijn; hopelijk met de zonnestralen op je gezicht. Afhankelijk van je smaak: diverse bloemen en planten door elkaar of juist één soort voor eenheid en rust. En ook op het balkon past klimop; in een smalle bak mooi omhoog voor extra groen. Een groot windlicht in de hoek en genieten maar van binnen-buiten.

‘Stay inside’
26-01-2020

Januari wordt veelal als kil en somber ervaren. De gezellige dagen zijn voorbij, buiten is het tegenwoordig guurder dan in december en je huis oogt kaal zonder boom. De kou houdt nog even aan en over het algemeen zijn de dagen nog donker als je de deur uitgaat en weer thuis komt. Als de sneeuw nog eens zou vallen -en blijven liggen- zoals in de 80’er jaren, dan zou ik zeggen: ‘Ga lekker naar buiten!’ Warm aankleden, slee mee en eropuit. De koude wind op je wangen voelen, de sneeuw onder je schoenen horen kraken en beseffen dat we in Nederland toch maar mooi 4 seizoenen hebben. Het zijn in ieder geval mooie herinneringen.
Om nu de sfeer toch een beetje vast te houden, haal ik altijd wel iets weg uit de woonkamer bij het zetten van de boom; denk aan een grotere lamp, een plant of een tafeltje. Als de boom de deur uit gaat, kan ik de lege plaats opvullen. Het kerst(bloem)stuk wordt vervangen door een mooie verse bos bloemen. Een kleine voorjaarsschoonmaak en als de ruimte het toelaat, net een andere opstelling. De geurkaarsen blijven aan. Wordt het buiten kouder, dan de verwarming iets hoger.
Gelukkig merk je dat de dagen langzaamaan lichter worden, soms al met een heldere lucht en de zon. Op naar het voorjaar!

‘Cosy moments’
29-12-2019

De koude winterse dagen zijn aangebroken. Tijd om binnen extra gezelligheid aan te brengen in het interieur: sfeer, kleur, geur en geluid. Velen hebben de sfeer begin december aangebracht met een boom. Klein, groot, kunst of echt; de boom is gedurende de wintermaanden de eyecatcher in huis. Honderden lampjes, slingers, ballen, ornamentjes in gevarieerde kleuren en de piek maken de boom jouw boom. Stem de decoratie in de boom af op de kleuren van je interieur om eenheid te creëren of kies juist voor iets anders om de boom te laten spreken en jouw sfeer voor dit seizoen te bepalen. Eigenlijk kan het met een boom naar ‘eigen inzicht’ niet fout zijn. Extra kussens en een lekkere plaid op de bank nodigen uit voor gezellige avonden samen. Voor de tv, lekker met een boek of een goed gesprek. Kortom: tijd voor elkaar. Wat ik ook altijd fijn vind deze maanden zijn de geurkaarsen. Een warme, diepe geur die je huis je thuis maakt (‘Cosy moments’ van Kneipp vind ik een echte aanrader). Ook extra theelichtjes benadrukken de warme sfeer deze dagen. En dan niet te vergeten; de muziek. Met de kerst mogen de kerstnummers wat mij betreft niet ontbreken. Vanaf medio november klinken deze bij ons thuis dan ook al met regelmaat uit de speakers. Na de kerst beland je bijna vanzelf in de Top 2000; herinneringen ophalen en langzaamaan aftellen naar het nieuwe jaar!

Scroll to top